top

Veel gestelde vragen

Op deze pagina staan de veel gestelde vragen (F.A.Q.). Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

> Algemene vragen

> Praktische vragen


Wat is het IVS stemsysteem?

Het Interactive Voting System ivs® biedt de mogelijkheid om een presentatie interactief te maken om uw gehoor meer in uw presentatie te betrekken. Er is daardoor meer contact tussen de presentator en zijn luisteraars. De deelnemers aan een bijeenkomst kunnen reageren op de vragen die de presentator stelt en de presentator kan daarop reageren. Op deze manier ontstaat interactie tussen de spreker en zijn toehoorders. In plaats van passief te luisteren wordt het publiek een actieve deelnemer. ivs® bestaat uit een netwerk van stemkastjes met een ontvanger die draadloos communiceren. Presentatie van de resultaten kan via de bekende apparatuur als projectoren, plasma's of vidiwalls.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de inzet van stemapparatuur door stemkastje.info zijn als volgt. Eenmalige huur van 50 stemkastjes: € 350,- Extra stemkastjes per stuk: € 5,- Exclusief kosten van voorbereiding, begeleiding, reistijd, reiskosten en 21% btw.

Wat zijn de toepassingen van het stemsysteem?

Er zijn erg veel toepassingen. Denk aan zaken als quiz, enquete, educatie, brainstorm, gewogen stemming en zelfs risk management. Heeft u een andere toepassing? Neem contact met ons op zodat wij met u mee kunnen denken, het stemsysteem biedt veel mogelijkheden.

Kunnen jullie ook de vragen en of stellingen maken?

Dat is mogelijk, wij kunnen u vanuit onze ervaring inventariseren over de juiste vraagstelling, volgorde en het aantal antwoordmogelijkheden. Hierbij kunnen wij op basis van een inventarisatiegesprek de vragen en antwoorden voor u samenstellen.

Hoe betrouwbaar is het stemsysteem?

In tegenstelling tot veel van onze collegabedrijven werken wij met de laatste software en hardware van het IVS stemsysteem. Het systeem heeft ons nog nooit in de steek gelaten en functioneert altijd naar behoren. Zelfs als de stroom uitvalt tijdens het stemmen blijft het stemsysteem operationeel zodat daarna het stemmen direct kan worden hervat!

Hoeveel stemkastjes kan ik tegelijk gebruiken?

U kunt tot 4000 stemkastjes tegelijk inzetten tijdens uw bijeenkomst.

Krijg ik korting als ik meerdere keren de stemapparatuur wil gebruiken?

Vraag dan naar het jaarcontract waarmee we u tegen gunstige voorwaarden van dienst kunnen zijn.

Mijn vraag staat er niet bij!?

Neem dan alstublieft contact met ons op zodat we uw vraag snel kunnen beantwoorden.

Kan ik mijn logo en huisstijl gebruiken in de presentatie?

Ja dat kan zeker, wij ontvangen daarvoor graag een powerpointvoorbeeld met de gewenste layout en of beeldmerken. Deze zullen we gebruiken in de presentatie met uw stellingen en of vragen.

Wanneer moet ik de vragen en of stellingen aanleveren?

Het liefst ontvangen we deze een week voor de bijeenkomst per email. Uiteraard is het mogelijk daarna nog aanpassingen te doen.

Kijken jullie ook inhoudelijk naar de vragen en stellingen die wij aanleveren?

Ja, dat doen wij standaard. Niets is vervelender om tijdens het stemmen discussie te krijgen over de vraagstelling en de antwoordmogelijkheden. Uw vragen en of stellingen zullen wij positief kritisch doornemen en indien noodzakelijk u vanuit onze ervaring adviseren aanpassingen te doen in vraagstelling of volgorde. Tijdens uw bijeenkomst moeten de vragen eenduidig zijn en voor een ieder te beantwoorden.

Hoe lang duurt het stemmen?

Dat is afhankelijk van de hoeveelheid toelichting die de vragen en of stemmen nodig hebben. Het laten stemmen en laten zien van de resultaten duurt ongeveer 10 tot 20 seconden.

Kan ik muziek gebruiken tijdens het stemmen?

Ja, tijdens het stemmen kan er een geluidsfragment worden afgespeeld via het versterkte geluid van uw bijeenkomst.

Kan ik multimedia gebruiken tijdens het stemmen?

U kunt de meest gebruikte soorten bestanden gebruiken om film met geluid te tonen tijdens het stemmen. U kunt bijvoorbeeld verschillende reclamefilmpjes laten zien en direct waarderen door uw klanten of medewerkers.

Kan ik een tijdbalk gebruiken tijdens het stemmen?

U kunt een tijdbalk of teller laten meelopen bij uw stellingen of vragen. Tijdens een kennisquiz kan het extra spannend worden al er snel geantwoord moet worden.

Hoe wordt het resultaat getoond van de vragen en of stellingen?

Vaak wordt een staafdiagram gebruikt waarin procentueel of absoluut getoond wordt wat de resultaten zijn. Ook is het mogelijk een taartdiagram, lijndiagram of 3D diagram te gebruiekn.

Wanneer worden de resultaten getoond?

Op het moment dat u dat wil! Vaak direkt na het stemmen maar het kan ook wenselijk zijn dit pas aan het eind van de bijeenkomst te doen. Bijvoorbeeld tijdens een kennistest.

Is het stemmen anoniem?

In de basis gebeurt het stemmen anoniem. Indien gewenst is het mogelijk om per deelnemer aan uw bijeenkomst resultaten te tonen en op te slaan. Denk aan een quiz, kennistoets of inventarisatie.

Kan ik de deelnemers aan mijn bijeenkomst indelen in groepen?

Ja dat kan vooraf of tijdens uw bijeenkomst. Vervolgens kunt u de resultaten van andere vragen uitsplitsen naar deze groepen. U kunt bijvoorbeeld kijken naar de resultaten van de mannen ten opzichte van die van de vrouwen tijdens uw bijeenkomst. Andere indelingen zijn bijvoorbeeld leeftijd, regio, bedrijfsonderdeel etc etc.

Worden de resultaten opgeslagen?

Alle resultaten worden automatisch opgeslagen en ontvangt u na de bijeenkomst in een overzichtelijke rapportage.

Kan ik tijdens de bijeenkomst nog vragen toevoegen, verwijderen of aanpassen?

Dat is zeker mogelijk. Wij zijn er op ingesteld om terplekke nog aanpassingen te doen of zaken te veranderen. Vaak worden stellingen die uit paralellsessies komen in de plenaire sessie in stemming gebracht. Ook tijdens brainstormsessies is infomatie pas op het laatste mmoment beschikbaar en voeren wij dit in in het syteem.

Kan ik met goede en foute antwoorden werken?

U kunt met het stemsysteem een quiz doen, per deelnemer worden de goede en foute antwoorden bijgehouden met daarbij de stemtijd. U kunt werken met tussenstanden en na afloop direct de top 3 op het scherm tonen!

Kan ik een afvalrace doen tijdens een quiz?

Tijdens de quiz vallen na iedere vraag de deelnemers af die een fout antwoord hebben gegeven. Zij mogen bij de volgende vraag niet meer stemmen.

Kan ik een nulmeting doen en later opnieuw dezelfde meting doen?

Een stelling wordt voorgelegd aan uw deelnemers en de stelling wordt behandeld door de spreker. Vervolgens wordt de stelling herhaald. Door de twee grafieken met resultaten naast elkaar te presenteren is goed te zien hoe de meningen zijn veranderd!

Mijn vraag staat er niet bij!?

Neem dan alstublieft contact met ons op zodat we uw vraag snel kunnen beantwoorden.